Keder du dig?

Jeg keder mig aldrig!!

For det har jeg slet ikke tid til….

Hvis jeg er på vej….til at kede mig, så tager jeg telefonen frem i hånden. Der er altid noget som kan tjekkes:

  • FB (nop, den er fjernet),

  • Mails (der er så meget spam at der altid er noget som skal slettes)

  • Messenger, er der ikke nogen besked, så skriver jeg til en ven, så kan jeg trykke igen på ikonet 5 minutter senere.

  • Vejret (det kan man tjekke mange gange, den forandrer sig hele tiden!)

  • Bank kontoen (holde øjne om nogen tømmer den;/- andre end dig.)

  • News og sladder opslag, på forsiden af google:

“Kat går ind til den ukendte nabo: Vender hjem med et brev i halsbåndet”… det må være spændende!

“Fandt kæresten i seng med en anden efter lang arbejdsdag: Nu bliver hun….. “… jeg får helt hjertebank, jeg må vide!

Bliver du også nysgerrig?

Kender du det at mens du venter hos tandlægen, så hopper telefonen i hånden?

Når du rider, så skal du lige tjekke om veninden har svaret på messenger og så lige snuppe et billede, så hun kan se hvad du laver……

Du venter på bussen, og måske er i fare for at komme til at kede dig… panik! Men… der er jo telefonen….

Du er hjemme alene og der er så mange ting at lave at det er helt umuligt at kede sig! Selvom strømmen går og du ikke kan støvsuger eller lave en kop kaffe… så kan du altid gøre håndvasken rent, ligge tøj sammen, banke pudderne på sofaen, tænde mindst 5 stearinlys, og ryste gulvmåtten foran døren…..og det bliver ved og ved! Lyder det bekendt?

Måske for nogle af jer, for andre er det en by i Siberien.

Jeg kender flere som er super god til at side i sofaen og lave ingenting. Dog er de svære at finde, for de fleste tænder tv’et, finde strikketøjet eller kryds og tværs, sætter musik på og finde noget at gnave i eller drikke.

Jeg er på jagt efter STILHED og KEDSOMHED. For jeg mener at det er i stilhed, og kedsomhed at KREATIVITET kan spire.

Jeg er på jagt efter mit indre barn. Det barn som sagde “mor, jeg keder mig”… og så kom svaret…. “Find et par pinde at lege med”. Ja, så gammel er jeg, at der ikke var noget mobil telefon, ipad, eller trådløs musikafspiller. Der var bøger, puslespil og kassettebånd.

Og ellers kunne svaret være: “Gå tur med hunden” eller “ Du kan samle nogle sten ud på marken” eller “Du kunne støvsuge på dit værelse”.. ups…. Det var farligt at kede sig, for så kunne man nemt komme i arbejde!

Ikke så mærkeligt så at jeg i dag, har mistet evnen til at kede mig og i sted for, altid er i gang med et eller andet. Typisk bliver der valgt imellem tidsrøver som FB og telefon eller mere konstruktiv arbejde, for ikke at nævne “Overspringshandlinger”. Men at glo ud af vinduet er ret umuligt.

Måske kommer det som en overraskelse for nogle af jer, men jeg er faktisk Yin Power Yoga lærer og i denne form for yoga har vi en hvile stilling som jeg kalder for “Integrationsstilling”. Det er stillingen som giver kroppen en pause imellem anstrengelser så den kan “fordøje” indtryk før næste anstrengende stilling.

I hverdagen, er alt om yoga “Integrations stilling” glemt og pauserne hvor der ikke laves en dyt, skal man lede langt efter, lige så meget som vand i Sahara!!

Ingen pause, stresser kroppen og lige som mange andre artsfæller, kender jeg alt om stress, især på egen krop. Den historie kommer en anden gang….

Ferier er opfundet som en “pause” fra arbejdet og hverdagen, men ferier er for mange, blevet så “Aktive” at der skal planlægges nogle fridage når man kommer hjem for at hvile! Komisk og dog ikke, måske trist et eller andet sted.

Der er også en grund til at industriferien anbefales på mange arbejdsplads at være med 3 uger. Den første uge bruges til at få nervesystemet i ro.

Anden uge til at nyder roen og gå i panik at man er i fare for at kede sig. Der skal derfor findes på: udflugter, restaurant besøge, tages fotoer og skrive til vennerne på fb.

Den tredje uge… tja…det er på tid til at komme hjem før energien falder helt til ro, for man starter lige på med jobbet og alt det som venter der hjemme…. Rengøring, haven, mails, indkøb, familiebegivenheder, venner, workshop, hobbyer osv.

På et eller andet tidspunkt siger kroppen fra! Stress rammer. Det rammer individuelt, sniger sig lumsk på én og én af de usynlige symptomer er at miste sit kreativitet, sit indre barnligt sjæl.

Så lige nu er jeg på en 3 uges rejse, der hvor der ikke er meget at lave, der hvor der ikke er meget net dækning (og jeg skal sparre på GB), der hvor jeg har en lille chance for at komme i genoptræning i at kede mig og genfinde mit sjæls skønhed, barnlighed, lytte til stilheden, kigge i luften og se på skyerne.

Sindet kæmper og laver overspringshandlinger… jeg kan lige støvsuge, vaske op, strikke, tager billeder, vaske hår, læse og måske lige gå ud og …. Kede mig lidt…. Bare 2 minutter.

Se senere hvad der sker når kreativitet titter frem…..

Næste
Næste

NÅR YOGA’EN KOMMER TIL DIG…..